image/svg+xml
Pluriculturalitat
Text
Pdf
Objectius

Fer difusió entre la comunitat universitària d’un material que doni alguns consells, pràctics i entenedors, per ser una persona lingüísticament sostenible i compromesa amb la preservació de la biodiversitat lingüística.

Descripció

És un recurs multilingüe que es pot llegir en alemany, amazic, anglès, català, castellà, francès, esperanto, èuscar, gallec, grec, italià, japonès, occità, i en llengua de signes catalana, castellana i internacional.

image/svg+xml
Pluriculturalitat
Joc
Test
En línia
Objectius

Fer conèixer als usuaris del joc la diversitat lingüística, donar-los pistes per gaudir-ne i aportar-los de manera lúdica una visió oberta de la vivència de les llengües i del seu aprenentatge.

Descripció

Presenta a qui hi juga vint-i-cinc preguntes amb enunciats que ha de puntuar entre 0 i 5. El jugador té un retorn explicatiu per a cada pregunta i, en haver-les respost totes, obté una puntuació que indica el seu nivell d'obertura a les llengües. Sigui quina sigui la puntuació obtinguda, qui ha participat en el joc pot llegir, al final del joc, un perfil complet de la persona "oberta a les llengües".

image/svg+xml
Pluriculturalitat
Text
Pdf
Objectius

Guia de lectura ràpida i enfocament pràctic que convida a reflexionar sobre les similituds i les diferències entre cultures i països a l’hora de viure i organitzar-se: les relacions entre mestre i professor, els costums a taula, el valor de la puntualitat, l'espai que cal mantenir en una conversa, els nivells de soroll o el llenguatge corporal són alguns dels temes que s'hi tracten. 

Descripció

Està pensada especialment per a estudiants, professors i membres del PAS que tenen previst fer una estada acadèmica en una universitat estrangera o que treballen diàriament amb persones de tot el món.

Què és i com puc tenir una parella lingüística?

L'intercanvi lingüístic consisteix en crear parelles d'intercanvi de conversa entre un estudiant de mobilitat que està aprenent català i un estudiant catalanoparlant que vol practicar una altra llengua. La majoria de les universitats catalanes disposa de borses d'intercanvi lingüístic per mitjà de les quals posen en contacte els estudiants en funció de quines llengües volen intercanviar. A partir d'aquí, són els propis estudiants qui gestionen les seves trobades.

En cas que no siguis universitari, pots participar en el programa Voluntariat per la llengua que organitza la Secretaria de Política Lingüística, com a aprenent.

On puc practicar català si no visc a Catalunya?

Si vols estar en contacte amb el català des de fora de Catalunya pots fer-ho a través de la Xarxa universitària d'estudis catalans a l'exterior o a les Comunitats Catalanes de l'Exterior.

Com ho faig per ser voluntari lingüístic?

Si ets universitari, curses o has cursat algun estudi a qualsevol de les universitats catalanes, pots participar a les diferents actuacions d'intercanvi o voluntariat lingüístic que organitza cada universitat.

En cas que no siguis universitari, pots participar en el programa de Voluntariat per la llengua que organitza la Direcció General de Política Lingüística.