Intercanvi lingüístic

Si vols practicar el català, acostar-te a la cultura i compartir moments de lleure amb estudiants com tu, t'ajudem a aconseguir una parella lingüística.

Universitat de Barcelona

UB

A la UB tenim una Borsa d’intercanvi lingüístic per als nostres estudiants de mobilitat que volen practicar català i per als estudiants locals que volen practicar llengües estrangeres. Tot un exemple de win-win! Hi ha català, ucraïnès, alemany, italià, anglès, japonès o basc, entre altres llengües. A més, per als estudiants procedents d’àrees de parla castellana organitzem grups dinamitzats de conversa en català. Tothom hi és benvingut!

Més informació a sl.acollida@ub.edu.

Universitat Autònoma de Barcelona

UAB

Tota la comunitat de la UAB pot participar en les activitats d’intercanvi lingüístic que ofereix la Universitat. A través del programa Tàndem, es pot participar en activitats grupals o aconseguir una parella lingüística per practicar llengües i fer un intercanvi cultural al campus.

Universitat Pompeu Fabra

UPF

El programa d'intercanvi lingüístic (parelles lingüístiques) del Voluntariat Lingüístic de la Universitat Pompeu Fabra té com a objectiu afavorir l'aprenentatge de llengües entre els estudiants catalans i potenciar l'aprenentatge i el coneixement de la llengua catalana (i/o de la llengua castellana) entre els estudiants internacionals, en una relació bilateral informal i de proximitat amb la qual es pretén també reforçar la integració dels estudiants internacionals a Catalunya i la 'internacionalització a casa' dels estudiants catalans.

Universitat de Lleida

UdL

Tothom qui vulgui oferir conversa en la pròpia llengua, o en alguna que també domina, per practicar-ne una altra és benvingut a la Borsa d’Intercanvi Lingüístic (BIL). L’Institut de Llengües posarà en contacte les persones interessades per formar tàndems o grups de conversa, i també els oferirà l’accés a activitats en diferents llengües.

Universitat de Girona

UdG

L’intercanvi lingüístic és una manera informal de practicar o millorar el coneixement d’una llengua. A la UdG posem en contacte estudiants locals amb estudiants de mobilitat, perquè pugueu conversar en les llengües que sabeu o estudieu. 

Universitat Rovira i Virgili

URV

Apunta’t als Tàndems URV! És una bona manera de practicar llengües, conèixer gent i ampliar els teus coneixements culturals. El Servei Lingüístic et posa en contacte amb una altra persona segons la llengua que vols intercanviar i t’ajuda a organitzar la primera trobada.

Universitat de Vic

UVic

Vols practicar català i, a la vegada, ajudar un altre estudiant de la UVic a aprendre la teva llengua? Apunta’t a la borsa digital de parelles lingüístiques. La trobaràs al Campus Virtual «UHub > Ofertes i demandes». Només cal que escriguis un missatge nou, seleccionis “Parelles lingüístiques” i expliquis quines llengües parles i quins aspectes t’agradaria millorar en català. Ah, i si tens alguna afició, parla’n també. Si algun estudiant català està interessat en la teva oferta, es posarà en contacte amb tu.

L’intercanvi pot ser presencial, virtual o combinar totes dues modalitats. No només et permetrà practicar la llengua oral. També és una bona oportunitat per experimentar, viure i intercanviar aspectes interculturals.

Si tens algun dubte, escriu-nos a sl@uvic.cat.

Universitat Internacional de Catalunya

UIC

Tens ganes de practicar el català amb un parlant nadiu? Apunta’t al programa Tàndems lingüístics de UIC Barcelona. Et posarem en contacte amb una persona que et pot ensenyar català i que, alhora, vol practicar la teva llengua. Tindreu la llibertat de fer les trobades quan i a on us vagi millor.

Universitat Abat Oliba CEU

UAO

Te’n vas d’Erasmus i vols començar a practicar la llengua del país? O potser vols ajudar els estudiants internacionals a practicar el català o castellà? A la UAO CEU t’oferim l’oportunitat de trobar una parella lingüística per practicar un idioma que estiguis aprenent a través del Tàndem UAO CEU.

Si ets universitari, curses o has cursat algun estudi a qualsevol de les universitats catalanes pots participar a les diferents actuacions d'intercanvi o voluntariat lingüístic que organitza cada universitat.

En cas que no siguis universitari, pots participar en el programa Voluntariat per la llengua que organitza la Secretaria de Política Lingüística, com a aprenent.

L'intercanvi lingüístic consisteix en crear parelles d'intercanvi de conversa entre un estudiant de mobilitat que està aprenent català i un estudiant catalanoparlant que vol practicar una altra llengua. La majoria de les universitats catalanes disposa de borses d'intercanvi lingüístic per mitjà de les quals posen en contacte els estudiants en funció de quines llengües volen intercanviar. A partir d'aquí, són els propis estudiants qui gestionen les seves trobades.

En cas que no siguis universitari, pots participar en el programa Voluntariat per la llengua que organitza la Secretaria de Política Lingüística, com a aprenent.

Si vols estar en contacte amb el català des de fora de Catalunya pots fer-ho a través de la Xarxa universitària d'estudis catalans a l'exterior o a les Comunitats Catalanes de l'Exterior.

Si ets universitari, curses o has cursat algun estudi a qualsevol de les universitats catalanes, pots participar a les diferents actuacions d'intercanvi o voluntariat lingüístic que organitza cada universitat.

En cas que no siguis universitari, pots participar en el programa de Voluntariat per la llengua que organitza la Direcció General de Política Lingüística.