Tens algun dubte o suggeriment?

Ens vols explicar la teva experiència?

Sabies que...

Aproximadament el 60 % de les classes de les universitats catalanes és en català. La llengua en què s'imparteix cada assignatura és una informació pública que apareix en les guies docents.

Testimonis

"Entenc perfectament que estic en un lloc on la gent parla català i no només castellà. I em fa il·lusió sorprendre la gent pel fet que tot i ser estranger parlo la seva llengua i vull conèixer la seva cultura".

Intercanvi lingüístic

Intercanvi lingüístic

Vols fer intercanvi de conversa català - una altra llengua amb alumnes internacionals de la teva universitat? T'expliquem com fer-ho!

 • Universitat de Barcelona (UB)

  Els Serveis Lingüístics organitzem activitats culturals per a les persones que participeu als intercanvis de conversa, tot aprenent llengües mentre fem visites culturals, excursions, jocs, trobades, etc.

  Per participar en aquestes activitats de manera gratuïta, cal que t’apuntis a la Borsa d’intercanvi lingüístic.

  Demana més informació sobre el Grup de conversa en català a: acollida.sl@ub.edu.

 • Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

  Vols participar en una activitat d'intercanvi lingüístic i cultural a la teva universitat tot coneixent estudiants de la UAB? Programa Tàndem

  Vols donar suport a un estudiant de mobilitat en la seva integració lingüística i cultural? Vols rebre l'ajuda d'un estudiant local per practicar la llengua catalana i conèixer aspectes de la cultura catalana? Experimenta l'acollida!

 • Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)

  Apunta’t a un intercanvi lingüístic i practica llengües amb persones natives. Si hi participes, no només podràs millorar el coneixement d’anglès i altres idiomes, sinó també conèixer gent i cultures d’altres llocs i passar-ho bé. Comprova-ho! És gratuït i està obert a tothom.

  Talk 10

 • Universitat Pompeu Fabra (UPF)

  El programa de  parelles lingüístiques del Voluntariat Lingüístic de la UPF afavoreix l'intercanvi lingüístic, cultural i personal  entre els estudiants internacionals que fan una estada a la UPF i els estudiants catalans, amb el doble objectiu de facilitar la integració lingüística i cultural dels estudiants internacionals i d'esperonar l'aprenentatge de llengües i la internacionalització entre els estudiants catalans. El programa també inclou el suport als estudiants de llengua espanyola o d'altres llengües sense demanda que volen aprendre català, als quals se'ls assignen voluntaris lingüístics que els ajuden a assolir aquest objectiu sense intercanvi lingüístic pròpiament dit.

  Consulta'n tota la informació a la pàgina web del programa!

 • Universitat de Girona (UdG)

  Tàndems lingüístics: podràs conversar en la llengua estrangera que saps o estudies amb un estudiant participant en programes de mobilitat. Això et permetrà consolidar la llengua oral i aprendre en un entorn situat fora de l'aula. Puja al Tàndem lingüístic i fes córrer la llengua!

  Tàndem virtu@l: pensat per a les persones que es volen posar en contacte amb un estudiant de català d’arreu del món a través de l’Skype, missatges electrònics, xat, messenger…

 • Universitat de Lleida (UdL)

  Vols parlar una altra llengua i no saps amb qui? Vols participar en activitats en terceres llengües? (visites guiades, trobades, clubs de lectura...).

  Apunta’t a la Borsa d’Intercanvi Lingüístic de la UdL.

 • Universitat Rovira i Virgili (URV)

  Voleu trobar algú per fer un intercanvi lingüístic?

  Només cal que entreu a la nostra pàgina d'Intercanvis Lingüístics URV al Facebook i afegiu una entrada al mur! Cal que hi especifiqueu el vostre nom, quines llengües oferiu i quines us interessaria practicar. A partir d'aquí, si veieu un oferiment que us interessa per fer l'intercanvi, us haureu de posar en contacte a través de la missatgeria integrada en els vostres perfils de Facebook, per tal de concretar data i lloc de trobada.

  Més informació

 • Universitat Internacional de Catalunya (UIC)

  La Unitat de Català duu a terme, al llarg del curs, un seguit d'activitats orientades a promoure la interacció entre l'alumnat local i el d'intercanvi. En aquest sentit, donem a conèixer i dinamitzem els tàndems lingüístics. Un tàndem lingüístic és una manera informal i gratuïta d'aprendre llengües: es tracta d'intercanvis entre estudiants locals i estudiants estrangers, que es posen d'acord en funció de la llengua que volen aprendre/ensenyar i, mitjançant sessions de conversa, milloren les seves habilitats lingüístiques en els idiomes escollits. Participa-hi!

Mou-te en 11 idiomes

Les universitats proposen

Els estudiants internacionals de la UB es mouen

Visita al refugi antiaeri de la plaça del Diamant

Propera activitat: Barcelona 7/3/2017

Acompanya'ls!

Tens una parella lingüística? Vols sortir amb ella i altres estudiants de la UPF?

Visita al turó de la Rovira, al turó del Carmel i al Parc Güell + esmorzar internacional de fi de trimestre

Propera activitat: Barcelona 11/3/2017

Apunta't a les visites guiades!

Saps què és...

La Mercè

La Mercè

Nom amb el qual es coneix la festa major de Barcelona, al voltant de la festivitat de la Mare de Déu de la Mercè, patrona de Barcelona, que se celebra el 24 de setembre.

Glossari