Què vull saber

 • Què és Intercat?

  Intercat és un conjunt de recursos electrònics en un entorn web -materials didàctics, documentació sociolingüística, informació sobre voluntariat lingüístic...- per introduir-se en la llengua i cultura catalanes, pensat especialment per a estudiants de programes de mobilitat que visiten les universitats de Catalunya.

 • Intercat és gratuït?

  Sí. Els cursos de català virtuals que ofereix Intercat són totalment gratuïts, excepte la modalitat amb tutoria de l'eina Parla.cat.
 • Puc fer els cursos d'Intercat si no sóc universitari?

  Sí. Qualsevol persona que vulgui aprendre català pot seguir els cursos d'Intercat. La plataforma Intercat es va crear preferentment per als universitaris estrangers que volen estudiar a Catalunya, però està oberta a tothom.
 • Puc fer cursos presencials de català a les universitats catalanes sense ser universitari i obtenir el certificat oficial?

  Sí. La majoria de les universitats catalanes ofereixen cursos presencials de català i atorguen certificats equivalents als oficials, encara que no estudiïs a la universitat. Consulta l'oferta a l'apartat Aprenc català de la plataforma Intercat.

  Els certificats que obtindràs si segueixes aquests cursos presencials els expedeixen les universitats catalanes, són tramitats per la Comissió Interuniversitària de Formació en Llengua Catalana (CIFOLC) i estan homologats per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

 • Si segueixo algun curs de català a Intercat, obtindré el certificat oficial de coneixement de llengua catalana?

  Els cursos d'Intercat són eines virtuals per aprendre català de manera fàcil i al teu ritme, però no serveixen per aconseguir automàticament els certificats oficials.

  Les vies per aconseguir els certificats oficials de català les trobaràs detallades a l'apartat Aprenc català d'Intercat.

 • Puc aprendre català pel meu compte i després examinar-me per aconseguir el certificat oficial?

  Sí. La Direcció General de Política Lingüística convoca cada any les proves per acreditar els coneixements de llengua catalana mitjançant una resolució que es publica al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), habitualment abans de final de gener.

  S'hi pot presentar qualsevol persona que tingui setze anys o més en el moment de l'examen, de qualsevol nacionalitat, al marge dels estudis que hagi cursat prèviament.

 • On puc aconseguir models dels exàmens oficials de català?

  Pots aconseguir models d'exàmens oficials i informació detallada sobre els tràmits per inscriure't a les proves que convoca la Direcció General de Política Lingüística al web Llengua catalana.

  També trobaràs models d'exàmens al web de la Comissió Interuniversitària de Formació en Llengua Catalana (CIFOLC), a l'apartat dedicat als certificats de la CIFOLC.

 • Els estudis que he cursat a Catalunya (títols, diplomes, certificats...) equivalen a algun nivell oficial de coneixement de llengua catalana?

  Per saber si els teus estudis equivalen a algun dels certificats oficials de català, has de consultar la llista de Titulacions equivalents als certificats de coneixements de català de la Direcció General de Política Lingüística.
 • Visc fora de Catalunya i vull aprendre català. On puc anar?

  A més d'utilitzar les eines virtuals d'Intercat, pots seguir cursos de català presencials en moltes universitats d'arreu del món. L'Institut Ramon Llull, que és l'organisme encarregat de difondre la llengua i la cultura catalanes a l'exterior, en té tota la informació.
 • Visc fora de Catalunya i vull examinar-me de català per treure'm el certificat oficial. On puc anar?

  L'Institut Ramon Llull convoca periòdicament proves de suficiència a diverses ciutats del món per obtenir els certificats internacionals de català. Les proves són de diferents nivells.

  Trobaràs més informació al web de l'Institut Ramon Llull.

 • Vull aprendre català i m'agradaria practicar-lo amb gent del país. Puc participar en algun programa d'intercanvi lingüístic? Puc fer-ho si no estudio a la universitat?

  Sí. En cas que no siguis universitari, pots participar en el programa Voluntariat per la llengua que organitza la Direcció General de Política Lingüística, com a aprenent.

  Si ets universitari, curses o has cursat algun estudi a qualsevol de les universitats catalanes, també pots participar a les diferents actuacions d'intercanvi o voluntariat lingüístic que organitza cada universitat.

 • Sóc catalanoparlant i m'agradaria participar en alguna activitat per fomentar el català entre els nouvinguts. Com ho haig de fer? Puc participar-hi si no estudio a la universitat?

  Sí. En cas que no siguis universitari, pots participar en el programa Voluntariat per la llengua que organitza la Direcció General de Política Lingüística.

  Si ets universitari, curses o has cursat algun estudi a qualsevol de les universitats catalanes, també pots participar a les diferents actuacions de voluntariat lingüístic que organitza cada universitat.